Corona-maatregelen VCO (voor leden)

• Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand
  • Heb je één of meerdere van onderstaande klachten? Blijf thuis en laat je testen
    • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
    • Hoesten
    • Benauwdheid
    • Verhoging of koorts
    • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
  • Ook als iemand in je huishouden koorts en/of benauwdheid heeft, blijf je thuis
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens het sporten klachten ontstaan
  • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten)
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek aan de sporthal
  • Gebruik de handpomp bij binnenkomst in de sporthal, en volg de aangegeven looplijnen
  • Schud geen handen en vermijd ander fysiek contact zoals high fives of knuffels
  • Vermijd hard stemgebruik
  • Het zingen van liedjes of yells is niet toegestaan

Trainingen

• Op dit moment zijn er aangepaste trainingstijden, zodat er meer ruimte tussen de trainingen zit en er daardoor minder mensen tegelijk in de zaal zijn. Bekijk de precieze trainingstijden voor jouw team hier.
    We zijn aan het kijken of we de stromen in de sporthal beter in kunnen richten, zodat tijd tussen de trainingen niet nodig is.
  • Kom zo mogelijk omgekleed naar de sporthal en douche thuis. De kleedkamers zijn open, maar er is niet voldoende ruimte voor iedereen.
  • Zorg dat je niet te lang voor je training naar de sporthal komt, en ga na je training zo snel mogelijk naar huis.
  • Zorg dat je na je training het gebruikte materiaal (ballen, andere trainingsmaterialen, etc) afneemt met de daarvoor beschikbaar gestelde spray en doekjes
  • Trainers mogen mensen naar huis sturen bij (een vermoeden van) Corona-klachten.

Wedstrijden

• Zorg dat je voor een uitwedstrijd de website van de andere vereniging hebt bekeken en hun regels rondom Corona hebt gelezen (mag er bijvoorbeeld publiek mee naar een wedstrijd, kun je douchen in de sporthal, etc). Houd je hier ook aan.
  • Vul indien mogelijk het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF) thuis al in.
  • Zorg dat je niet te lang voor je wedstrijd naar de sporthal komt, en ga na je wedstrijd zo snel mogelijk naar huis.
  • Er is weinig ruimte voor publiek. We willen dan ook ieder team vragen om, naast het team en de coach, maximaal twee extra mensen mee te nemen.
  • Buiten het veld houd je 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder. Dit geldt ook voor wisselspelers.
  • Zorg dat je na iedere set de wisselbank afneemt met de daarvoor beschikbaar gestelde spray en doekjes
  • Zorg dat je na je wedstrijd de ballen en scheidsrechtersstoel afneemt met de daarvoor beschikbaar gestelde spray en doekjes
  • Coaches mogen mensen naar huis sturen bij (een vermoeden van) Corona-klachten.
  • bestuur. De Nevobo heeft aangegeven in zo’n geval geen sancties op te leggen, maar ze moeten wel zo snel mogelijk op de hoogte worden gesteld.
  • Voor scheidsrechters heeft de Nevobo een apart arbitrageprotocol opgesteld. Dit kun je hier vinden.