Corona-maatregelen VCO (voor leden)

In de sporthal zal op elk moment een Corona-coördinator aanwezig zijn. Volg altijd de aanwijzingen van de Corona-coördinator op.

Wat moet iedereen doen bij VCO?

Voor alles geldt: gebruik je gezond verstand en houd je aan de landelijke maatregelen wat betreft afstand houden en thuisblijven bij klachten.
De Corona-coördinatoren, trainers en coaches mogen mensen naar huis sturen bij (een vermoeden van) Corona-klachten.

• Heb je één of meerdere van onderstaande klachten? Blijf thuis en laat je testen
    • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
    • Hoesten
    • Benauwdheid
    • Verhoging of koorts
    • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
  • Ook als iemand in je huishouden koorts en/of benauwdheid heeft, blijf je thuis
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens het sporten klachten ontstaan
  • Houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten)
  • Vermijd drukte
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek aan de sporthal
  • Schud geen handen en vermijd ander fysiek contact zoals high fives of knuffels
  • Vermijd hard stemgebruik
  • Het zingen van liedjes of yells is niet toegestaan
  • Wanneer je niet aan het volleyballen bent, wordt aangeraden om een mondkapje te dragen

Meer informatie vanuit de Nederlandse Volleybalbond rondom Corona is hier te vinden.

Wat moet ik doen als ik kom trainen?

Voor de training

• Kom maximaal 10 minuten van tevoren, omgekleed (behalve zaalschoenen), naar de training.
  • Gebruik de handpomp bij binnenkomst in de sporthal, en volg de aangegeven looplijnen.
  • Ga na binnenkomst in de sporthal direct naar de tribune (trap links na de ingang). Dus niet eerst nog naar het toilet of de kantine.
  • Op de tribune kan je (met 1,5 meter afstand van anderen), je kniebeschermers omdoen en sportschoenen aantrekken.
  • Wacht op de tribune totdat de zaal leeg is en de vorige trainingsgroep de Cuyl heeft verlaten. Zodra iedereen van de eerdere groep de Cuyl heeft verlaten, mag je de tribune verlaten en de zaal betreden. Neem je spullen mee naar beneden en doe ze in de rekken naast de velden, je komt namelijk niet meer boven. Blijf niet hangen in de gang naast de velden.

Na de training

• Zorg dat je vijf minuten voor het einde stopt, zodat je het materiaal schoon kan maken met de daarvoor beschikbaar gestelde spray en doekjes. Deze spray en doekjes staan in de kast naast de ballenkar, boven de kast waar ‘VCO’ opstaat. Zet de spullen daar ook weer terug na de laatste trainingen.
  • Als de training is afgelopen, kun je je schoenen wisselen aan de zijkant van de velden (de kleedkamers zijn dicht). Doe dit zo snel mogelijk, de volgende groep kan namelijk pas beginnen als iedereen van jouw groep de Cuyl heeft verlaten.
  • Uitzondering: De eerste groep van de avond (MA1 en JC1 op maandag en de mini’s op woensdag en vrijdag), hoeft niet op de tribune om te kleden voor hun training, maar kan ook direct naar de zaal.

Volg altijd instructies op van de Corona-coördinatoren. Deze zullen ook aangeven wanneer de trainingen afgelopen zijn en wanneer de volgende groepen naar beneden mogen.

Wat moet ik doen als bezoeker?

• Er mogen geen toeschouwers aanwezig zijn bij de training.