Mini’s

De mini’s van VCO zijn kinderen tussen de 6 en 12 jaar die net beginnen met volleybal. Ze spelen met een speciale minibal die zachter is en ze staan met 4 spelers in het veld. Er zijn bij de mini’s een aantal niveaus, die variëren van gooien en vangen tot volledig spelen. Dit heet circulatie- en minivolleybal (in 2009 heeft de Nevobo dit omgedoopt tot ‘Cool Moves Volley’, ook wel CMV genoemd) en is speciaal ontworpen om kinderen al op jonge leeftijd te kunnen laten beginnen met het volleyballen. Voor meer informatie over CMV, klik hier.

Trainingsgroepen

Op dit moment zijn er ongeveer 30 mini’s bij VCO. Zij zijn verdeeld over twee trainingsgroepen.

Groep 1: 6 t/m 9 jaar

De eerste groep bestaat uit de jongere mini’s van 6 tot en met 9 jaar, zij spelen voornamelijk op niveau 2 en 3. Op niveau 2 en 3 wordt al begonnen met het ‘echte’ volleybal, maar dan mag de bal ook nog gevangen worden. Tijdens de training wordt er op een speelse manier het volleybal aangeleerd.

Training: woensdag van 16:30 tot 17:45

Groep 2: 9 t/m 12 jaar

In de tweede groep zitten de mini’s van 9 tot ongeveer 12 jaar. Zij hebben al meer ervaring met het volleybal en spelen op niveau 4, 5 of 6. Bij niveau 4 wordt er gespeeld met de zogenaamde ‘vang-gooi beweging’. Niveau 5 en 6 lijken echt op het ‘gewone’ volleybal.

Training: vrijdag van 17:00 tot 18:30

Aanmelden

. De minicoördinator kijkt dan samen met de minitrainers of er plek is en zo ja, wat de beste groep is voor jouw kind.

Training

De trainingen op woensdag wordt gegeven door Hylke Hoekstra en de trainingen op vrijdag worden gegeven door Hylke Hoekstra en Eefke Hagen. Hylke is in het bezit van een VT-2 trainersdiploma. Ook zijn de trainers in het bezit van een VOG. De trainers worden ondersteund door enthousiaste jeugdleden. De trainingen worden gegeven in sporthal de Cuyl.

Toernooien

Per jaar worden er normaliter ongeveer 10 toernooien gespeeld. Deze toernooien zijn altijd op zaterdag en worden door de verschillende verenigingen in de regio georganiseerd. Voor het seizoen 2020-2021 is er een concept toernooischema. Deze is echter geheel onder voorbehoud i.v.m. de ontwikkelingen rondom het Coronavirus. Per toernooi wordt bekeken of en onder welke omstandigheden deze door kan gaan. Zodra hierover meer informatie is zetten wij dit op de website en worden de leden hierover gemaild.

Het (concept) toernooischema voor het seizoen 2020-2021 is als volgt:

Datum Vereniging
10 oktober 2020 VCO (Oegstgeest)   [afgelast ivm maatregelen Coronavirus]