Mini’s

De mini’s van VCO zijn kinderen tussen de 6 en 12 jaar die net beginnen met volleybal. Ze spelen met een speciale minibal die zachter is en ze staan met 4 spelers in het veld. Er zijn bij de mini’s een aantal niveaus, die variëren van gooien en vangen tot volledig spelen. Dit heet circulatie- en minivolleybal en is speciaal ontworpen om kinderen al op jonge leeftijd te kunnen laten beginnen met het volleyballen.

Trainingsgroepen

Op dit moment zijn er ongeveer 40 mini’s bij VCO. Zij zijn verdeeld over twee trainingsgroepen.

Groep 1: 7 t/m 9 jaar

De eerste groep bestaat uit de jongere mini’s van 7 tot en met 9 jaar, zij spelen op niveau 2 en 3. Op niveau 2 en 3 wordt al begonnen met het ‘echte’ volleybal, maar dan mag de bal ook nog gevangen worden. Tijdens de training wordt er op een speelse manier het volleybal aangeleerd.

Training: woensdag van 16:30 tot 18:00

Groep 2: 9 t/m 12 jaar

In de tweede groep zitten de mini’s van 9 tot ongeveer 12 jaar. Zij hebben al meer ervaring met het volleybal en spelen op niveau 4 en niveau 5. Bij niveau 4 wordt er gespeeld met de zogenaamde ‘vang-gooi beweging’. Niveau 5 lijkt echt op het ‘gewone’ volleybal.

Training: vrijdag van 17:00 tot 18:30

Aanmelden

. De minicoördinator kijkt dan samen met de minitrainers of er plek is en zo ja, wat de beste groep is voor jouw kind.

Training

De trainingen op woensdag worden gegeven door Joanne Kortleve en de trainingen op vrijdag worden gegeven door Hylke Hoekstra en Eefke Hagen. Joanne en Hylke hebben beiden een VT-2 trainersdiploma. De trainers worden ondersteund door enthousiaste jeugdleden. De trainingen worden gegeven in sporthal de Cuyl.

Toernooien

Per jaar worden er ongeveer 10 toernooien gespeeld. Deze toernooien zijn altijd op zaterdag en worden door de verschillende verenigingen in de regio georganiseerd. Voor het seizoen 2019-2020 zijn helaas nog niet alle toernooien rond. Het is mogelijk dat er op 7 december en 25 januari geen toernooi georganiseerd kan worden. Hierover wordt later meer gecommuniceerd.

Het toernooischema voor het seizoen 2019-2020 is als volgt:

Datum Vereniging
5 oktober 2019 VCO (Oegstgeest)
2 november 2019 RVV (Katwijk)
16 november 2019 In Up Go (Roelofarendsveen)
7 december 2019 ?
11 januari 2020 Leython (Leiderdorp)
25 januari 2020 ?
8 februari 2020 Castellum (Alphen a/d Rijn)
7 maart 2020 Aspasia (Koudekerk a/d Rijn)
21 maart 2020 Scarabee (Ter Aar)
18 april 2020 VCS (Sassenheim)